Totalrenovering av sunkigt skåp

 
För ett tag sedan återupptäckte jag ett skåp som fanns hemma. Det var lackat furu, med vita fula plastknoppar. Ett riktigt 90-tals skåp. Men när jag märkte att det var trä så tänkte jag, varför inte prova att göra renovera det? Så med lite bärhjälp tog jag ut det på gården. Jag hämtade en slipmaskin och en elhyvel och körde loss. Det blev lite märken här och där, men jag tycker att det passar in på den stilen jag ville ha. Sedan tog jag favoriten antikvax och började dra på det med en svamp. Antikvaxet gör att man får en snygg mörk grund att arbeta med.
 
 
Jag ville ha en look som såg sliten ut så därför valde jag fyra olika färger, roströd, cremevit, turkos och mintgrön. Jag drog på färg lite här och där på måfå och lät torka. När det torkat klart tog jag slippapper för att få lite patina på skåpet. Från början tänkte jag ha svarta smidesknoppar, men jag hittade ett par ljusgröna med guld från Indiska som jag skruvade fast istället. 
 
 
Material:                    Verktyg:
Antikvax                  Elhyvel 
Svamp till vaxet           Slipmaskin
Färg                            
Pensel
Slippapper
Knoppar
 
 

Sideboard av sågbock

 
När jag var på Coop Bygg fick jag syn på en träbock. Jag köpte med mig en hem, och tänkte att jag kunde göra ett bord av den. Jag hade ett gammalt hyllplan som skulle fungera som bordsskiva. Så jag började med att skruva ihop bocken. Sedan sågade jag av topparna på sågbocken så att skivan kan ligga plant. När det var färdigt var det bara att börja skruva fast bordsskivan med träbocken med hjälp av gångjärn. Efter lite meckande med att få det rakt så behandlade jag bordet med antikvax, som är min favorit eftersom det blir en sån snygg träyta.
 
 
Material:          Verktyg:
Träbock                 Såg
Bordsskiva            Skruvdragare
Gångjärn
Skruvar
Antikvax
 

Hemmagjord tavla


 
För några år sedan fick jag inspiration till att göra en tavla med rinnande färg.
Så gjorde slag i saken och gjorde en egen. 
 
1. Först tog jag fyra stycken ganska tunna brädor, och skruvade ihop dem. 
2. Sedan tog jag ett vitt lakan och häftade fast det runt trästommen.
3. När det var färdigt så målade jag tyget vitt för att få en stark bakgrund att måla på.
4. Sedan var det bara att välja färg och börja hälla nedför tavlan. 
5. Nu är tavlan klar, och det är bara vända och hänga upp den.
 
 

Från bord till pall!

 
 
Före: Jag hittade ett lågt bord på loppis för en billig peng. 
 
Efter: Jag slipade först träet så att färgen fäster riktigt, sen grundade jag med grundfärg. Sedan strök jag på med några lager lacksvart! Skivan skruvade jag loss, sedan var det bara att klä den med skumgummi och tyg från IKEA.
 
Färdigt!
Ett enkelt och billigt sätt att skapa en helt ny möbel!
 
 



RSS 2.0